Страници

21.10.11

Kак да използваме повторно стъклени бутилки от вино


В последно време започнах да се интересувам повече от  опазването на околната среда и въобще по-природосъобразния начин на живот, затова реших да ви представя следната идея за повторното използване на стари бутилки от вино. Много хора биха казали, че използването на няколко стъклени бутилки нищо не би повлияло върху глобалното замърсяване на планетата, но ако се замислим при положение, че всеки един от 500-те милиона гражданини от страните в Европейския съюз изхварля около 513 кг боклук годишно, тези дори 2-3 кг спестен отпадък биха имали доста голямо значение.
Нека оставим на страна засега екологичнатата тематика и обърнем внимание на начините, по които можем да използваме старите стъклени бутилки. Аз ги предпочитам  за съхранение на вода пред пластмасовите бутилки, защото за разлика от тях не са вредни и не придават специфичен вкус на водата. Също така от естетическа гледна точка стъклото стои много по-добре на трапезата. Една изчистена стъклена бутилка може да бъде използвана като ваза, лампа или дори етажерка. Или както в моя случай за съхранение на зърнената ми закуска. Докато повечето хора използват буркани за тази цел, аз намирам бутилките за по-нестандартен и интересен вариант.




Какво е Вашето мнение? Смятате ли този пример за практичен? Бихте ли го използвате у дома? Какви са вашите практики за по-екологичен начин на живот?

No comments:

Post a Comment